De Stichting Natuurijs Klassiekers wacht op een flinke winter en als we de kenners mogen geloven zal het ons nu gegund zijn.
Tijdens de vergaderingen met de leden ijsclubs gehouden op 29 oktober te Almere en 5 november in Bovensmilde hebben we ons weer goed voorbereid op een eventuele strenge schaatswinter. 
We hebben onze werkafspraken doorgenomen en bijgesteld, dus we zijn klaar voor natuurijs. 
De afspraken met NOS, UNOX en KPN blijven gehandhaafd zoals vorige jaren. 
SportsCom zal zorgen voor de aankleding van de finishstraat en Medical Team Nederland ons weer bijstaan voor de medische verzorging.
De rijdersinfo is ook weer aangepast en geplaatst op de site.

 

Beste klassieker leden,

Het venijn van de winter zit dit jaar in de staart.
Als de voorspellingen kloppen - helaas weet je dat nooit zeker - komt er toch wel een stevige periode met vorst aan.
Of het genoeg is om één of meerdere van onze mooie wedstrijden te rijden moet de komende dagen blijken.
Als bestuur vinden wij het belangrijk dat alle verenigingen voorbereid zijn en voor een vroege wedstrijd op het vinkentouw zitten.
Wat zou het toch mooi zijn als het er weer eens van komt.
Laten we allemaal kien zijn op kansen.
De KNSB zal misschien net als andere jaren als eerste een NK willen rijden, ook daarvoor kunnen wij onze parcoursen aanbieden.
Hou ons de komende dagen op de hoogte van de kwaliteit en dikte van de ijsvloer.

Schaatsen is volkssport nummer één in Nederland als het kwik maar even onder nul komt, of zelfs de voorspellingen zijn daartoe, dan is schaatsen het gesprek van de dag. Waar kan er mogelijk wanneer geschaatst worden? Wanneer gaat de ijsbaan open en staan er al wedstrijden gepland?

Hand in hand met schaatsen op natuurijs gaan de verhalen. Verhalen over legendarische tochten, barre winters en de geboorte van nieuwe schaatshelden. Deze verhalen leest u, samen met nog veel meer prachtige schaatsverhalen, in Proskating. Hét enige schaatsmagazine van Nederland.

Korting voor Leden:

Proskating biedt u en uw leden een mooie kans om tegen een kennismakingstarief lid te worden van het schaatsmagazine. Een abonnement kost normaal gesproken €23,95 per jaar, maar voor leden van uw vereniging is er een eenmalige korting beschikbaar van €10,- Bij aanmelding met de code “Natuurijs2018” kunnen leden de korting eenmalig activeren en worden de eerste vijf magazines van dit seizoen meteen opgestuurd. Het laatste magazine van dit seizoen verschijnt eind maart. Nog niet bekend met Proskating. Lees dan de natuurijsspecial online: Klik hier


Lid worden kan via: https://proskating.nl/word-nu-lid-van-proskating-magazine

 

proskating banner

De Stichting Natuurijsklassiekers heeft op 24 oktober 2016 de jaarvergadering gehouden te Almere en op 7 november het overleg met de 8 NEO klassiekers te Bovensmilde.

Het waren weer nuttige bijeenkomsten, KPN en UNOX zijn weer de 2 hoofdsponsors voor komende winter.
De NOS zal de beelden van de wedstrijden weer ruim gaan uitzenden.

De stichting heeft de kwaliteit en zorgplicht hoog in het vaandel staan, de medische begeleiding en professionele finishstraat hebben weer meer aandacht gekregen.

Een goede en professionele communicatie tussen de organiserende verenigingen, de Stichting Natuurijsklassiekers, de K.N.S.B., NOS en sponsoren UNOX en KPN staan borg voor mooie wedstrijden op natuurijs.

De winter heeft zich al een beetje laten gelden, helaas meer in de vorm van ijzel dan ijs.
Maar de koude schijnt er aan te komen en bovendien hebben we nog 2 echte wintermaanden te gaan.
De verenigingen van de Klassiekers en de NEO, rijdsters en rijders plus de ploegleiders zijn alle geïnformeerd door de KNSB en de SNK.
Laten we hopen dat binnenkort de eerste Klassieker gereden kan worden!

De Stichting Natuurijsklassiekers heeft op 7 december 2015 de jaarvergadering gehouden te Almere en op 14 december het overleg met de 8 NEO klassiekers te Bovensmilde.

Het waren zeer nuttige bijeenkomsten, KPN en UNOX zijn weer de 2 hoofdsponsors voor komende winter.
De NOS zal de beelden van de wedstrijden weer ruim gaan uitzenden.

De stichting heeft de kwaliteit en zorgplicht hoog in het vaandel staan, de medische begeleiding en professionele finishstraat hebben weer meer aandacht gekregen.

Een goede en professionele communicatie tussen de organiserende verenigingen, de Stichting Natuurijsklassiekers, de K.N.S.B., NOS en sponsoren UNOX en KPN staan borg voor mooie wedstrijden op natuurijs.

Aankomend 16 januari 2016 bestaat onze Stichting 25 jaar.